Research Seminar December 18th (Hebrew): Ari Barell

Research Seminar December 18th (Hebrew): Ari Barell. The lecture will take place at Gilman 449, at 18:00.

12 December 2017
Research Seminar

ארי בראל

עמית פוסט-דוקטורט, מרכז ז'אק לוב להיסטוריה ופילוסופיה של מדעי החיים, אוניברסיטת בן-גוריון

מדע טכנולוגיה ואקדמיה בעידן השוק: מבטים על "מדינת הסטארט-אפ"

בהרצאה זו אדון במצב האקדמיה והמחקר המדעי בעת הנוכחית תוך התמקדות בישראל המתהדרת בדימוי הנוצץ של "מדינת הסטארט-אפ". בדברי אנסה לקשור בין אוסף תופעות שונות בשדה ההשכלה הגבוהה והמחקר המדעי והטכנולוגי המקומי תוך התייחסות לתהליכים עולמיים העוברים על אוניברסיטאות ומוסדות ידע ברחבי העולם. בין השאר אדון בהקשר הישראלי בשינויים המבניים והמימוניים העוברים על האוניברסיטאות, במהפכת המכללות, בעלייתה המטאורית של התעשייה עתירת הידע ובמסחור הגובר של הידע המדעי. לטענתי, תהליכים אלו ואחרים מתלכדים לכלל מהלך כולל הניתן לתיאור כעלייתו של סדר חדש  בשדה המדעי והאקדמי הישראלי המעמיד את רעיון השוק במרכזו. סדר חדש זה העומד בזיקה לתהליכי גלובליזציה ולהופעתם של מגוון אפני ייצור, סובייקטיביות וארגון חברתי חדשים משפיע על מוסדות הידע הקיימים ובכלל זה האוניברסיטאות ומוסדות המדע ובו זמנית מושפע מהם באופן עמוק.