Research Seminar June 19th: Oren Bader - Cohn Institute (Hebrew)

12 June 2017

בהרצאה זו אני דן בהשפעה של המפגש הבינסובייקטיבי הישיר על שדה הקשב שלנו. אני מציע שבסביבות יום יומיות (כגון המרחב הבנוי העירוני) הנוכחות הגופנית של סובייקטים אחרים סביבנו מאפשרת לנו להיות קשובים ליותר אובייקטים, סיטואציות, ובני אדם בסביבתנו לעומת מצבי קשב אחרים. עובדה זו מאפשרת לסובייקטים אנושיים לבצע פעולות שגרתיות פשוטות ועדין להיות קשובים למרחב שבו הם פועלים, והיא מעורבת בכינון חווית היום-יומיות שלנו. הטענה הזו מבוססת על דיונים פנמנולוגיים המאירים את מבנה העולם החברתי הישיר של הסובייקט, והיא מוצאת תמיכה במחקרים קוגנטיביים עכשויים שחושפים את העושר היחסי של חוויות הקשב האנושי.

Tel Aviv University makes every effort to respect copyright. If you own copyright to the content contained
here and / or the use of such content is in your opinion infringing, Contact us as soon as possible >>