Research Seminar January 9th: Shlomo Dov Rosen, The Cohn Institute, Tel Aviv University (Hebrew)

02 January 2017

תורות מלאכים, דרוויניזם, וצדק חלוקתי: שרירותיות בפרטים ובמבנה-העל

תורות עכשוויות של צדק חברתי, העוסקות בחלוקת משאבים צודקת בחברה, מתיימרות להיות נטולות הנחות מטפיסיות כלשהן. אלא שכמובן שהן חייבות להניח השקפה כלשהי אודות האופי של היקום והשינוי שהן רוצות להחיל עליו. בפרט, הן חייבות לענות על השאלה אם העולם הוא שרירותי מבחינה מוסרית (ואם כן, באיזה אופן), ואיך הן מעוניינות להשפיע עליו לגבי נושא זה. אתמקד כאן בשתי תיאוריות על אופי המציאות בעלות השלכות על אופי הצדק שביקום, שבשתיהן יתכנו הבדלים ביחס בין הפרטים למבנה-העל. האחת היא האסכולה הדרוויניסטית שמבליטה את ההרמוניה העולה מתוך ההתנגשויות הרבות, והשניה היא תורה קבלית על ההשגחה העושה שימוש במלאכים בכדי לנתק בין סוגי צדק. שתיהן מסוגלות לאפיין את אחד הצדדים (הפרטים ומבנה-העל) כשרירותי ואת משנהו כתבוני, אלא שהן עושות את זה ביחס הפוך - מה שהאחת רואה כשרירותי השניה מחשיבה תבוני. נבחן את השלכותיהן הנורמטיביות של תיאוריות אלו בתורות של צדק חברתי.

Tel Aviv University makes every effort to respect copyright. If you own copyright to the content contained
here and / or the use of such content is in your opinion infringing, Contact us as soon as possible >>