Research seminar December 14th (in Hebrew): Asaf Goldschmidt and Naama Cohen Hanegbi

Research seminar December 14th: Asaf Goldschmidt and Naama Cohen Hanegbi

10 December 2020

יום ב', 14/12/2020  - שעה 18:00

אסף גולדשמידט
(מזרח אסיה, אוניברסיטת תל אביב)

המפגש הרפואי במאה ה-12 בסין: תובנות מסיפורי מקרה רפואיים

המפגש או המרחב הקליני, בו רופא או מרפא מאבחן את הפציינט, מגדיר את מחלתו על סמך הסימפטומים וסימנים אחרים, ומטפל בפציינט, זהו לב ליבה של הרפואה. בפרק זמן קצר זה באים לידי ביטוי שנים של לימוד, הכנה והכשרה ושיאם אמור להיות, על פי תקוות המטפל והמטופל, ריפוי מחלת הפציינט והחלמתו. בהרצאה זו ברצוני להציג את סצנת המפגש הרפואי בתקופת שושלת הסונג בסין, וביתר דיוק במאה ה-12 לספירה. מחקרי מבוסס על אוסף של סיפורי מקרה שתיעד רופא בשם שו שו-ווי בתקופה זו בשני ספרים אותם הוא כתב  (Xu Shuwei’s 許叔微, Ninety Discussions on Cold Damage Disorders 傷寒九十論, after 1149; Basic Formulary for the General Welfare 普濟本事方, after 1143). כמו כן, אני משווה את סיפורי המקרה הללו שתועדו על ידי רופא ל-25 סיפורי מקרה שתועדו על ידי בני משפחה של מטופלים שונים ונכללו בספר רפואי אחר בן אותה תקופה. השוואה אחרונה היא לסיפורי מקרה רפואיים המופיעים באוסף רחב יריעה של אנקדוטות וסיפורים קצרים אשר נכתב על ידי מלומד שלא היה לו כל ידע או עניין ברפואה. אתמקד בתפקיד הרופא, הפציינט, ומשתתפים אחרים במפגש הקליני. בנוסף, אנסה לתאר איך הגיעו רופאים לאבחון שלהם ולטיפול הנבחר תוך ניווט במרחב החברתי המורכב של המפגשים הללו.

מגיבה: נעמה כהן הנגבי (הסטוריה כללית, אוניברסיטת תל אביב)

המפגש ישודר בכתובת

כדי לשמור על בטיחות סביבת הרשת נבקש מכולם להזדהות בשם מלא