Research Seminar March 14th (Hebrew) - דיון בספרו של מנחם פיש: המהפכה הציונית והקמים עליה מבית

Participants: Chaim Gans (Faculty of Law) Julie Cooper (Political Science) Amos Morris-Reich (Cohn Institute) Menachem Fisch (Cohn Institute) Monday, March 14th, 18:00, Gilman 449.

12 March 2022

Chaim Gans - Faculty of Law

Julie Cooper - Political Science

Amos Morris-Reich - Cohn Institute

Menachem Fisch - Cohn Institute

דיון בספרו של מנחם פיש - המהפכה הציונית והקמים עליה מבית

המחבר יציג את תמצית הטיעון של ספרו.

חיים גנז יתמקד בהבדל בין האופן שבו מתייחס פיש לעצת מייקל וולצר ב"פרדוקס השחרור" לאמץ מקורות מסורתיים כדי להתגבר על המרכיב הדתי-משעבד של תנועות לאומיות, לבין האופן בו אבישי מרגלית ואסף שרון מבינים עצה זו. הוא יעלה ספקות מעשיים ביחס לאפשרות הצלחת התרופה הוולצרית-פישית לפרדוקס במקרה הישראלי בפרט, ועל אימוץ הדת כאמצעי לייצור תלכיד לאומי במדינות מודרניות בכלל.

ג'ולי קופר תבחן את הניתוח הפוליטי עליו הספר מתבסס בזיהוי אויבי הציונות ובפרט תעביר ביקורת על ההנחה לפיה התנ"ך רלוונטי למציאות ולשיח הפוליטי הנוכחיים ועל הניסיון של פיש לרתום את התנ"ך לצרכי ניתוח פוליטי אקטואלי.

עמוס מוריס-רייך יבחן את מקום התנ"ך בהיסטוריה היהודית ובפרט ביחס הציונות המודרנית אליו. בדבריו יתמקד בתפקוד התנ"ך כמקור היסטורי וכן כמשאב ערכי ופוליטי עבור הציונות.

Gathering begins an 17:45 near room 449

Chair: Shaul Katzir